Нарада з інклюзивної освіти в ЗДО

2019-05-31

/Files/images/irts/42.jpg Нарада з інклюзивної освіти в ЗДО

30.05.2019 на базі закладу дошкільної освіти № 19 відбулася нарада з інклюзивної освіти, в якій взяли участь представники відділу освіти, Інклюзивно-ресурсного центру та члени команди психолого-педагогічного супроводу ЗДО.


Під час роботи було розглянуто питання нормативно-правового забезпечення інклюзивного виховання в закладах дошкільної освіти, з яким виступила спеціаліст з дошкільного виховання Ірина Поручинська, наголосивши на важливості командного підходу в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, ролі кожного члена команди психолого-педагогічного супроводу та можливих шляхах співпраці з батьками дітей з особливими освітніми потребами як рівноправних членів команди.

Директор Інклюзивно-ресурсного центру Тетяна Дмитришин розповіла про роль та функції асистента вихователя в групі з інклюзивним навчанням, алгоритм розроблення індивідуального освітнього плану та індивідуальної програми розвитку.

У практичній частині педагоги закладів дошкільної освіти № 18 та № 19 поділилися досвідом щодо реалізації індивідуальної програми розвитку та створення комфортного розвивального середовища для дітей з особливими освітніми потребами в ЗДО.

Кiлькiсть переглядiв: 248

Коментарi