• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ЗЗСО ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ЗЗСО ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

2021-02-24

/Files/images/20210223_125114=.jpg МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ЗЗСО ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ЗЗСО ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

23 лютого 2021 року у Червоноградському навчально-виховному комплексі №10 відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Червоноградської міської ради відбувся міський семінар-практикум учителів географії з теми «Інклюзивна освіта та екологічна безпека – важливі складові в процесі викладання шкільного курсу «Географія».

Роботу семінару розпочав директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ярослав Антонів, який окреслив функції та завдання Центру професійного розвитку педагогічних працівників, розповів про систему підвищення кваліфікації педагогів.

Віктор Лапій, директор ЧНВК № 10, представив заклад, який очолює.

Програма семінару, спланована учителем географії школи Марією Шевчук та заступником директора з навчально-виховної роботи Русланою Верескун, була насиченою та актуальною.

Відповідно до плану роботи семінару та його тематики практичним психологом Інклюзивно-ресурсного центру Оксаною Чумаковою було організовано тренінг «Проблеми формування сприятливих умов для всебічного розвитку учнів з ООП», під час якого відбулося обговорення проблемних питань, пов’язаних зі ставленням педагогів до людей, зокрема дітей, з особливими освітніми потребами. За допомогою мозкового штурму було виконано вправу «Асоціації». Через вправу «Фасилітатор» учасники спробували відчути: коли, кому і яку потрібно надати підтримку і як важливо отримувати її вчасно. Значну увагу було звернуто на етикет спілкування щодо людей з особливостями психофізичного розвитку та вплив слова на дитину. Учителі спробували заглибитись в емоційний світ дітей з особливими потребами через вправи «Склянка води» та «Ярлики». Працюючи в групах, учасники створили асоціативні ряди до слова «Толерантність» та визначили основні принципи ефективної роботи з дітьми з особливими потребами.

Значну увагу під час роботи семінару було спрямовано на екологічну безпеку. Інженер Управління «Західвуглепромсанекологія» державного підприємства «Львіввугілля» Наталія Сироїд розповіла про вплив підприємств вугільної промисловості на екологію міста Червонограда. Вона продемонструвала прилад «Радіометр», яким вимірюють радіоактивне випромінювання териконів. Зробила порівняльний аналіз забруднення атмосферного повітря в межах житлової і промислової зон міста та виміряла радіоактивність мобільних телефонів учасників семінару.

Ірина Шпачук , ініціатор освітньої платформи «Активна школа», хімік та біолог за фахом, розповіла про культуру споживання питної води, вплив пластику на навколишнє середовище та поділилася ідеями реалізації в місті проекту «Життя в стилі ЕСО», у якому особлива увага приділяється питній воді, яка має значний вплив на здоров’я дитини. Її думки щодо створення питного фонтанчика у школах зацікавили учасників семінару.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників висловлює подяку адміністрації та учителю географії ЧНВК № 10 за організацію освітнього заходу, а також усім учасникам семінару за активну участь у його роботі.

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi