• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Фiзична реабiлiтацiя дiтей раннього вiку в умовах Iнклюзивно-ресурсного центру

Фiзична реабiлiтацiя дiтей раннього вiку в умовах Iнклюзивно-ресурсного центру

2020-10-13

/Files/images/freab1.jpg Фiзична реабiлiтацiя дiтей раннього вiку в умовах Iнклюзивно-ресурсного центру

Фiзична реабiлiтацiя дiтей раннього вiку в умовах Iнклюзивно-ресурсного центру

Раннє втручання вважається однiєю з найбiльш важливих послуг для дiтей раннього та дошкiльного вiку з iнвалiднiстю, дiтей iз ризиком набуття iнвалiдностi або проблемами здоров’я, спрямованою не тiльки на реабiлiтацiю, а й на попередження порушень розвитку.

Система раннього втручання пiдтримує всю сiм'ю, даючи їй навички, необхiднi для забезпечення найкращих умов для збереження здоров'я дитини, її розвитку та освiти.

В Iнклюзивно-ресурсному центрi Червоноградської мiської ради вчитель-реабiлiтолог надає послуги фiзичної реабiлiтацiї дiтям раннього вiку щодо формування правильних рухових стереотипiв на раннiх етапах розвитку дитини. З цiєю метою 13 жовтня 2020 р. Свiтлана Кравчук провела майстер-клас для батькiв, на якому продемонструвала методи фiзичної реабiлiтацiї.

Основну увагу вчитель-реабiлiтолог придiляє формуванню основних рухових функцiй (рачкування, сидiння, стояння, ходьби та iн.) вiдповiдно до еволюцiйного розвитку дитини, навичок самообслуговування; нормалiзацiї м’язевого тонусу; попередженню виникнення вторинних явищ (контрактур, деформацiй та iн..); розвитку реакцiй випростовування та рiвноваги, а також консультуванню батькiв щодо навчання їх корекцiйним прийомам роботи з дитиною вдома.

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi