Семiнар-практикум заступникiв директорiв ЗЗСО м.Червонограда

2020-10-09

/Files/images/seminp1.jpg Семiнар-практикум заступникiв директорiв ЗЗСО м.Червонограда

Семiнар-практикум заступникiв директорiв ЗЗСО м.Червонограда

7 жовтня 2020 року Червоноградська загальноосвiтньої школи № 9, в рамках семiнару-практикуму для заступникiв директорiв з виховної роботи, презентувала досвiд роботи навчального закладу з теми «Музейна педагогiка в системi виховної роботи школи».

Цей загальноосвiтнiй заклад вирiзняється серед iнших тим, що активно використовує у навчально-виховному процесi елементи музейної педагогiки. У школi розгорнутi три музейнi експозицiї: народознавча музей-свiтлиця, рекреацiя мистецької Шевченкiани та музей вiйськової атрибутики, що функцiонує при кабiнетi захисту Вiтчизни.

Директор школи Денисюк Л.К., заступник директора Брошко О.I, педагог-органiзатор Хомiк Р.I. та учитель-керiвник музейної експозицiї Гумен Б.Б. провели оглядову екскурсiю для учасникiв семiнару та наголосили, що музейний простiр навчального закладу є експериментальною базою для спiльної творчостi вчителiв, учнiв та їх батькiв. Педколектив розглядає музейну педагогiку, як освiтню систему, здатну формувати комплекс духовних цiнностей, свiтоглядне особистiсне ставлення до iсторичної спадщини рiдного народу, розвивати творчi здiбностi школярiв. Шкiльний музей є iдеальним мiсцем для творчої реалiзацiї молодi, коли учень не тiльки є споживачем продукту музейної дiяльностi, але й активним її творцем.

На завершення учасники семiнару вiдвiдали пам’ятку сакрального мистецтва - архiтектурний комплекс палацу Урбанських та костел св.Архангела Михаїла що у с.Тартакiв Сокальського району.

У роботi семiнару-практикуму взяли участь Лобащук Г.П., головний спецiалiст з питань виховної роботи та позашкiльної освiти та Хляка Л.С., методист Iнформацiйно-методичного центру освiти.

Iнформацiю одержану пiд час семiнару заступники директорiв з успiхом використають у своїй роботi.

Щира подяка дирекцiї ЧЗШ № 9 за органiзацiю та проведення змiстовного, насиченого та корисного семiнару.

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi