• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • МЕТОДИЧНА РАДА IНФОРМАЦIЙНО МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ОСВIТИ м.ЧЕРВОНОГРАДА

МЕТОДИЧНА РАДА IНФОРМАЦIЙНО МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ОСВIТИ м.ЧЕРВОНОГРАДА

2020-09-23

/Files/images/metdr1.jpg МЕТОДИЧНА РАДА IНФОРМАЦIЙНО МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ОСВIТИ м.ЧЕРВОНОГРАДА

МЕТОДИЧНА РАДА IНФОРМАЦIЙНО МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ОСВIТИ м.ЧЕРВОНОГРАДА

23 вересня 2020 року вiдповiдно до плану роботи IМЦО м. Червонограда вiдбулась методична рада, яка була проведена з використаннямпрограмиZoomу форматi вiдеоконференцiї||

В ходi роботи ради було розглянуто такi питання:

1. Про роботу Iнформацiйно-методичного центру освiти м.Червонограда у 2019-2020 навчальному роцi.

2. Про розгляд i схвалення до друку навчально-методичних посiбникiв, методичних рекомендацiй, методичного бюлетеня «У творчому пошуку» педагогiчних працiвникiв закладiв освiти м.Червонограда.

3. Про розгляд i схвалення досвiду роботи педагогiчних працiвникiв ЗЗСО, якi пiд час атестацiї у 2021 роцi претендують на присвоєння педагогiчних звань «учитель-методист» та «практичний психолог-методист».

4. Про затвердження календарного плану роботи мiських семiнарiв-практикумiв, майстер-класiв, засiдань круглих столiв професiйних спiльнот педагогiчних працiвникiв та керiвникiв ЗО на 2020-2021 навчальний рiк.

Директор Iнформацiйно-методичного центру освiти Антонiв Ярослав Богданович представив учасникам методичної ради звiт роботи центру за 2019-2020 навчальний рiк. Аналiзуючи дiяльнiсть за 2019-2020 навчальний рiк було наголошено на тi напрямки роботи, якi сприяли професiйному зростанню педагогiчних працiвникiв та їх методичнiй пiдтримцi у викладаннi предметiв, вiдзначено вагому роботу працiвникiв центру, якi надавали методичнi рекомендацiї у проведеннi мiських семiнарiв-практикумiв, майстер-класiв, круглих столiв, засiдань творчих груп, методичних об'єднань педагогiв закладiв освiти мiста. Директор IМЦО подякував колективам ЗЗСО № 12, 3, 8, 9, гiмназiї за органiзацiю, методичний супровiд та пiдтримку проведення IХ Всеукраїнського фестивалю педагогiчних iдей «Мiй особистiсно зорiєнтований урок», який вiдбувався у жовтнi 2019 року.

Методичною радою також розглянуто i схвалено до друку навчально-методичнi посiбники, методичнi рекомендацiї, методичний бюлетень «У творчому пошуку», якi уклали педагогiчнi працiвникизакладiв освiти м.Червонограда, зокрема:

1. Методичнi посiбники: «Розвиток зв’язного мовлення учнiв» (конспекти урокiв), розробки урокiв з теми: «Цiнуймо те, що маємо» , а також методичнi матерiали для вчителiв початкових класiв: «Цiкавi завдання з математики для молодших школярiв», «Збiрник вправ до вивчення теми «Цiнностi» (укладач Пташкограй О. М., учитель початкових класiв ЧЗШ I ступеня № 11).

2. Методичний посiбник «Естетичне виховання. Мистецтво як засiб формування в учнiв загальнолюдських цiнностей, духовних потреб i моральних якостей» (укладач Цуркан I.М., учитель образотворчого мистецтва ЧЗШ № 9).

3. Методичний посiбник «Створення безпечного освiтнього середовища в умовах iнклюзивного навчання» (укладач Шкелебей Л.Й., практичний психолог ЧНВК «СШ I-II ступенiв-колегiум» № 3).

4. Навчально-методичний посiбник «Навчання лексики на уроках англiйської мови в закладi загальної середньої освiти» (укладач Ващук О.I., учитель англiйської мови Червоноградського лiцею).

5. Методичнi рекомендацiї «Розвиток мотивацiї учнiв до навчання шляхом використання iнтерактивних методiв на уроках української мови та лiтератури» (укладач Криштопа О.I., учитель української мови та лiтератури ЧНВК № 10).

6. Методичний бюлетень «У ТВОРЧОМУ ПОШУКУ»- Безпечне освiтнє середовище: вирiшуємо конфлiкти(укладач Лисак I.I., практичний психолог ЗДО я/с № 10).

Методичнi доробки педагогiв представили i рекомендували для використання у своїй роботi вчителям закладiв освiти мiста методисти Iнформацiно-методичного центру освiти:Перець Надiя Михайлiвна, Хляка Любов Степанiвна, Кобзар Жанна Леонiдiвна, Пащук Надiя Михайлiвна та заступник директора з навчально-виховної роботи Червоноградського лiцею Солган Ольга Петрiвна.

Методична рада заслухаладосвiд роботи педагогiчних працiвникiв закладiв загальної середньої освiти м.Червонограда, якi пiд час атестацiї у 2021 роцi претендують на присвоєння педагогiчного звання «учитель-методист» та «практичний психолог-методист».Досвiдом роботи та своїми напрацюваннями дiлились такi педагоги:

-Пташкограй Олександра Михайлiвн,учитель початкових класiв ЧЗШ I ступеня № 11 з проблеми «Формування ключових компетентностей у молодших школярiв шляхом використання технологiї критичного мислення на уроках математики»;

- Цуркан Iгор Михайлович,учитель образотворчого мистецтва ЧЗШ № 9 з проблеми «Есте-

тичне виховання. Мистецтво як засiб формування в учнiв загальнолюдських цiнностей, духовних потреб i моральних якостей»;

-Шкелебей Леся Йосипiвна,практичний психолог ЧНВК «Спецiалiзована школа I-II ступенiв-колегiум» № 3 з проблеми «Створення безпечного освiтнього середовища в умовах iнклюзивного навчання»;

-Ващук Ольга Iванiвна,учитель англiйської мови Червоноградського лiцею з проблеми «Навчання лексики на уроках англiйської мови в закладi загальної середньої освiти»; - Бабiй Олена Павлiвна, учитель зарубiжної лiтератури ЧНВК «Спецiалiзована школа I-II ступенiв-колегiум» № 3 з проблеми «Формування i розвиток предметних компетентностей на особистiсно зорiєнтованому уроцi зарубiжної лiтератури»;

- Криштопа Ольга Iванiвна, учитель української мови та лiтератури ЧНВК № 10 зпроблеми «Розвиток мотивацiї учнiв до навчання шляхом використання iнтерактивних методiв на уроках української мови та лiтератури»

Члени методичної ради схвалили напрацювання та методичнi матерiали усiх педагогiв, якi представлялисвiй досвiд роботи, для подальшого їх подання на розгляд науково-методичної ради КЗ ЛОР «Львiвський обласний iнститут пiслядипломної педагогiчної освiти».

Також методичною радою було затверджено календарний план роботи мiських семiнарiв-практикумiв, майстер-класiв, засiдань круглих столiв професiйних спiльнот педагогiчних працiвникiв та керiвникiв ЗО на 2020-2021 навчальний рiк.

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi