• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Вiдбулись секцiйнi наради директорiв, заступникiв директорiв та педагогiчних працiвникiв ЗЗСО, директорiв та методистiв ЗПО, завiдувачiв бiблiотек ЗЗСО, а також вихователiв-методистiв ЗДО

Вiдбулись секцiйнi наради директорiв, заступникiв директорiв та педагогiчних працiвникiв ЗЗСО, директорiв та методистiв ЗПО, завiдувачiв бiблiотек ЗЗСО, а також вихователiв-методистiв ЗДО

2020-01-17

/Files/images/snard1.jpg Вiдбулись секцiйнi наради директорiв, заступникiв директорiв та педагогiчних працiвникiв ЗЗСО, директорiв та методистiв ЗПО, завiдувачiв бiблiотек ЗЗСО, а також вихователiв-методистiв ЗДО

Вiдбулись секцiйнi наради директорiв, заступникiв директорiв та педагогiчних працiвникiв ЗЗСО, директорiв та методистiв ЗПО, завiдувачiв бiблiотек ЗЗСО, а також вихователiв-методистiв ЗДО

13 сiчня 2020 року вiдповiдно до рiчного плану роботи вiддiлу освiти та IМЦО м. Червонограда у Червоноградськiй спецiалiзованiй школi I-III ступенiв № 8 та ЗДО № 12 вiдбулись секцiйнi наради директорiв, заступникiв директорiв та педагогiчних працiвникiв ЗЗСО, директорiв та методистiв ЗПО, завiдувачiв бiблiотек ЗЗСО, а також вихователiв-методистiв ЗДО.

Наради проводили заступник начальника вiддiлу освiти Кардинал Iван Петрович, директор Iнформацiйно-методичного центру освiти м.ЧервоноградаАнтонiв Ярослав Богданович, спецiалiст I категорiї з дошкiльного виховання Поручинська Iрина Дмитрiвна, а також методисти IМЦО.

Зокрема пiд час наради для директорiв ЗЗСО та їх заступникiв з навчально-виховної роботи, якi вiдповiдають за органiзацiю та проведення iнклюзивної форми навчання для дiтей з особливими освiтнiми потребами та iндивiдуальної форми навчання, заступник начальника вiддiлу освiти Iван Петрович Кардиналознайомив з питаннями органiзацiї вищезазначених форм навчання, проаналiзував особливостi складання (укладання) iндивiдуальної програми розвитку для дiтей з особливими освiтнiми потребами. Також присутнi отримали перелiк нормативних документiв для органiзацiїiнклюзивної форми навчання для дiтей з особливими освiтнiми потребами та iндивiдуальної форми навчання.

Методист IМЦО Федюра Iрина Михайлiвнапроводила секцiйну методичну нараду для заступникiв директорiв ЗЗСО з навчально-виховної роботи та вихователiв-методистiв ЗДО, якi вiдповiдають за пiдвищення квалiфiкацiї педагогiчних працiвникiв. Пiд час наради було детально проаналiзовано новий «Порядок пiдвищення квалiфiкацiї педагогiчних i науково-педагогiчних працiвникiв», який почав дiяти з 21 серпня 2019 року. Методист Федюра I.М. наголосила на обов’язковому дотриманнi закладами освiти усiх вимог, якi стосуються пiдвищення квалiфiкацiї педагогiчних працiвникiв та про вiдповiдальнiсть закладiв освiти за своєчасне щорiчне проходження усiма педагогами обов’язкових за обсягами (тривалiстю) кредитiв. Також було роз’яснено заступникам особливостi фiнансування пiдвищення квалiфiкацiї педагогiчних працiвникiв.

В ходi секцiйного засiдання педагоги-словесники ознайомилися з досвiдом роботи вчителiв української мови i лiтератури Владики Галини Богданiвни (Червоноградська гiмназiя), Гапон Оксани Iванiвни (ЧСШ № 8) та вчителя зарубiжної лiтератури Золочiвської Лесi Володимирiвни (ЧНВК № 10).

Грачова Наталя Миколаївна, учитель зарубiжної лiтератури Сокальської загальноосвiтньої школи I-III ступенiв № 5, переможець II обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020», подiлилася досвiдом роботи з проблеми «Мiжпредметна iнтеграцiя як важливий чинник реалiзацiї новiтнiх технологiй на уроках зарубiжної лiтератури».

Пащук Надiя Михайлiвна, методист IМЦО, пiдбила пiдсумки проведення в Червоноградi IХ Всеукраїнського фестивалю педагогiчних iдей «Мiй особистiсно зорiєнтований урок», вручила подяки IМЦО найактивнiшим педагогам; а також проаналiзувала результативнiсть участi школярiв червоноградських закладiв загальної середньої освiти в обласному етапi Мiжнародних конкурсiв iменi Тараса Шевченка i Петра Яцика, акцентувала увагу на пiдготовцi учнiв до обласного етапу олiмпiади з української мови i лiтератури.

На нарадi учителiв предметiв естетичного циклу (хореографiя, мистецтво, музичне та образотворче мистецтво) вiдбулося пiдбиття пiдсумкiв роботи у I семестрi 2019/2020 н.р., окреслено плани на II семестр. Привiтали з перемогою учителiв ЧЗШ № 9 та ЧНВК № 10в обласному етапi Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» у номiнацiї «Образотворче мистецтво» та ознайомилися з презентацiєю та самоаналiзом конкурсного уроку Цуркана Iгоря Михайловича, який виборов почесне друге мiсце в II обласному турi конкурсу та став лауреатом. Методист IМЦО Хляка Любов Степанiвна подякувала педагогам, вихованцi яких стали переможцями ХХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», одинадцять з них зайняли призовi мiсця у заключному етапi конкурсу i стануть стипендiатами мiської ради.

Учителi християнської етики проаналiзували участь школярiв ЗЗСО у II (мiському) етапi олiмпiади з християнської етики, визначилися з тематикою учнiвсько-педагогiчної конференцiї, мiського духовно-просвiтницького вечора та спланували заходи пiд час тижня духовностi. Iз презентацiєю свого творчого доробку виступили учителi християнської етики Корнило Галина Степанiвна (ЧЗШ № 4) та Павлiв Оксани Ярославiвни (ЧЗШ № 9).

Заступники директорiв з навчально-виховної роботи (виховної роботи) та педагоги-органiзаториЗЗСОна нарадi пiдсумували результативнiсть виховної роботи та обговорили заходи на найближчу перспективу, обговорили активнiсть та результативнiсть школярiв у заходах нацiонально-патрiотичного та екологiчного спрямування, узгодили Положення про еко-фестиваль «Мода i стиль» та «Шкiльна красуня», а також заслухали виступи педагогiв, якi атестуються про роботу над методичними проблемами: Олiйник Iрини Михайлiвни, заступника директора ЧЗШ № 6, Деркач Галини Юрiївни, педагога-органiзатора ЧЗШ № 5, Гапон Оксани Iванiвни, педагога-органiзатора ЧСШ № 8 та Вольської Уляни Iгорiвни, педагога-органiзатора ЧЗШ № 12.

Завершилися секцiйнi наради педагогiв, заступникiв директорiв та педагогiв-органiзаторiв щирими рiздвяно-новорiчними вiтаннями та гучною колядою.

Пiд час секцiйного засiдання педагогами початкових класiв ЗЗСО було обговорено та проаналiзовано результати участi учителiв ЧНВК № 10 та ЧНВК № 3 у пiлотному проектi сертифiкацiї учителiв початкових класiв у 2019 роцi. Гаєвська Галина Василiвна, учитель початкових класiв ЧНВК № 10, проаналiзувала основнi аспекти оцiнювання професiйної майстерностi вчителя та подiлилася власним досвiдом з пiдготовки до сертифiкацiї.

Методист IМЦО Перець Надiя Михайлiвна iнформувала педагогiв про особливостi проведення I туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» у номiнацiї «Початкова освiта», який вiдбувся на базi ЧЗШ № 4, проаналiзувала результативнiсть участi школярiв червоноградських закладiв загальної середньої освiти у Мiжнародному конкурсi з української мови iменi Петра Яцика серед учнiв 3-4-х класiв, довела до вiдома педагогiв iнформацiю про сертифiкацiю для учителiв початкової школи, яка буде проводитись у 2020 роцi та акцентувала увагу на змiнах у даному пiлотному проєктi. Учителiпочатковихкласiвознайомились та проаналiзувалионовленийперелiкдидактичнихзасобiвнавчаннядляНовоїукраїнськоїшколи.

Секцiйне засiдання вчителiв iноземних мов закладiв загальної середньої освiти методист IМЦО Маркевич Полiна Василiвна проаналiзувала результати II етапу Всеукраїнської олiмпiади з iноземних мов. Обговорено з педагогами пiдготовку учасникiв до III обласного етапу олiмпiад.

Присутнi педагоги ознайомились з досвiдом роботи вчителiв якi атестуються у 2020 роцi: Клепак Наталiї Осипiвни, Палiєнко Анни Борисiвни, Левко Iрини Михайлiвни (ЧСШ № 8), Ковби Марiї Iванiвни (ЧЗШ № 5). Учителi презентували роботу з методичних проблем над якими працювали у мiжатестацiйний перiод. Також в ходi засiдання було обговорено новий порядок пiдвищення квалiфiкацiї та професiйної майстерностi педагогiчних працiвникiв впродовж II семестру 2019-2020 н.р.

Учителi географiї на секцiйнiй нарадi обговорили проведення методичних заходiв впродовж I семестру, а також тих, якi будуть проводитись у II семестрi поточного навчального року. Директор IМЦО Антонiв Ярослав Богдановичпроаналiзував результати учасникiв шкiл мiста в II мiському етапi Всеукраїнської олiмпiади з географiї, а також було обговорено хiд пiдготовки дiтей, якi братимуть участь у III етапi олiмпiади у м. Львовi.

Також пiд час засiдання було обговорено новий порядок пiдвищення квалiфiкацiї педагогами впродовж 5-рiчного мiжатестацiйного перiоду та хiд вивчення роботи учителiв, якi атестуються у 2020 роцi.

На секцiйних засiданняхучителiв математики та фiзики, якi проводила методист IМЦО Пирiг Iрина Володимирiвна було розглянуто такi питання:

- аналiз II мiського етапу Всеукраїнських учнiвських олiмпiад з фiзики, астрономiї та математики;

- про пiдготовку учнiв-учасникiв III обласного етапу олiмпiад;

- про семiнари-практикуми учителiв фiзики та математики, якiзапланованi на II семестр цьогонавчального року та на наступнийнавчальнийрiк.

- про пiдготовку учнiв до ЗНО з математики у 2021 роцi, зокрема педагоги проаналiзували програму зовнiшнього незалежного оцiнювання; розглянули та обговорили дворiвневi сертифiкацiйнi роботи розробленi для проведення ЗНО - 2021.

Також методист Пирiг I.В. проаналiзувала проведення мiського етапу конкурсу з фiзики «Запроси фiзику до себе…» й вручила переможцю та учасникам вiдповiдно грамоту та подяки вiддiлу освiти.

Засiдання завершилось спiльною колядкою.

Пiд час засiдання мiського методичного об’єднання учителiв бiологiї та хiмiї закладiв загальної середньої освiти мiста Червонограда педагоги ознайомились з особливостями проведення II обласного туру конкурсу «Учитель року-2020» у номiнацiї «Хiмiя». Учитель ЧЗШ №12 Мацях Наталiя Романiвна подiлилася враженнями про участь в конкурсi.

Методист IМЦО Ящишин Iрина Володимирiвна проаналiзувала результати II етапу Всеукраїнських олiмпiад з бiологiї та хiмiї.

Також було обговорено пiдвищення професiйної майстерностi та розвиток творчої iнiцiативи вчителiв у методичнiй роботi впродовж I семестру 2019-2020н.р.

Секцiйнi засiдання учителiв трудового навчання, фiзичної культури та Захисту Вiтчизни проводив методист IМЦО Кутковський Мирон Васильович. В ходi роботи цих засiдань педагогам було доведено основнi вимоги, особливостi та порядок фiнансування пiдвищення квалiфiкацiї вiдповiдно до нового «Порядку пiдвищення квалiфiкацiї педагогiчних i науково-педагогiчних працiвникiв», яке затверджено постановою КМУ вiд 21 серпня 2019 року. Також голови мiських методичних об'єднань прозвiтували про проведену роботу у I семестрi 2019-2020 н.р. та довели присутнiм план роботи на II семестр.

Учителi трудового навчання проаналiзували результати виступiв здобувачiв освiти пiд час II етапу Всекраїнської учнiвської олiмпiади з трудового навчання серед хлопцiв та дiвчат, а також обговорили питання про хiд пiдготовки учасникiв III обласного етапу олiмпiади.

Пiд час секцiйного засiдання викладачiв «Захисту Вiтчизни» було обговорено питання, якi стосуються ходу пiдготовки до проведення мiського етапу змагань «Сокiл-«Джура», а також приписки юнакiв 2003 р.н. ЗЗСО м.Червонограда.

Також пiд час засiдань усiх секцiй перед педагогами – колегами виступили учителi, якi атестуються у 2020 роцi. Виступаючi Тиндик Тетяна Олександрiвна, вчитель фiзичної культури ЧЗШ № 9, Таранчук Валерiй Анатолiйович, вчитель трудового навчання ЧЗШ № 1, Бурцева Тетяна Миколаївна, вчитель трудового навчання ЧНВК № 3, Панасюк Людмила Iванiвна, вчитель трудового навчання ЧСШ № 8, Джурак Ростислав Васильович, керiвник гуртка вiйськово-патрiотичного виховання ЧСШ № 8, Гумен Богдан Богданович, викладач предмета «Захист Вiтчизни» ЧЗШ № 9 презентували свiй досвiд роботи, методики, якi вони використовують у навчально-виховному процесi.

На секцiйному засiданнi працiвникiв психологiчної служби закладiв освiти мiста, яке проводила методист IМЦО Кобзар Жанна Леонiдiвна було пiдведено пiдсумки дiяльностi практичних психологiв та соцiальних педагогiв ЗЗСО та ЗДО за I пiврiччя 2019-2020 н. р..Цiкавими творчими здобутками подiлилися практичнi психологи Романець Олена Василiвна (ЗДО № 1), Юферова Тетяна Iванiвна (ЗДО № 9) та Письменюк Марина Вiталiївна (ЗДО № 19). Матерiали з досвiду роботи презентували Уляницька Юлiя Петрiвна (ЧЗШ № 4), Беркита Ольга Петрiвна (ЧЗШ № 9) та соцiальний педагог Волоско Наталiя Iванiвна (ЧСШ № 8).

Учасники методичного заходуотрималирекомендацiї, щодо нормативно-правового, методичного та органiзацiйногозабезпеченнядiяльностiпрактичнихпсихологiв та соцiальнихпедагогiвзакладiвосвiти.

Засiдання секцiї учителiв iнформатики проведено пiд керiвництвом методиста IМЦО Рiзника Володимира Ярославовича. В ходi роботи було обговорено результати II етапу Всеукраїнських учнiвських олiмпiад та хiд пiдготовки учасникiв до III обласного етапу олiмпiад з iнформатики та iнформацiйних технологiй. Також було проаналiзовано методичнi та iншi заходи, якi проводились для вчителiв iнформатики та учнiв ЗЗСО у I семестрi. Учителi iнформатики, якi атестуються у 2020 роцi: Бiлiбiн Роман Васильович (ЧЗШ № 9) та Iванiв Наталiя Петрiвна (ЧЗШ № 2) презентували колегам звiти про свою роботу в мiжатестацiйний перiод.

В ходi засiдання вихователiв-методистiв ЗДО, яке проводилось у закладi дошкiльної освiти № 12 було обговорено органiзацiю освiтньої та науково-методичної дiяльностi в закладах дошкiльної освiти мiста. Методист IМЦО Закус Галина Василiвна презентувала присутнiм рекомендацiї та покроковий алгоритм розробки освiтнiх програм вiдповiдно до листа МОН України, а також презентувала методику «Арт-терапiя – крок до натхнення: один з методiв боротьби з педагогiчним вигоранням». Спецiалiст з дошкiльного виховання вiддiлу освiти Поручинська Iрина Дмитрiвнанаголосила на важливостi затвердження педагогiчною радою освiтньої програми в ЗДО, а також дотриманнi норм гранично-допустимого навантаження дошкiльникiв вiдповiдно до базового компоненту дошкiльної освiти та медико-педагогiчного контролю на заняттях з фiзичного виховання.

Усi сiчневi засiдання були проведенi вiдповiдно до планiв роботи, якi були спланованi методистами IМЦО.

Кiлькiсть переглядiв: 311

Коментарi