Духовно-просвiтницькi читання у Соснiвцi

2019-12-06

/Files/images/dpch1.jpg Духовно-просвiтницькi читання у Соснiвцi

Духовно-просвiтницькi читання у Соснiвцi

У другий календарний день зими в Соснiвцi вiдбулися педагогiчнi духовно-просвiтницькi читання «Навчаємо i виховуємо з митрополитом Андреєм Шептицьким. За iнiцiативи методиста IМЦО Л.С.Хляки захiд вiдбувся у творчому тандемi Червоноградського навчально-виховного комплексу № 13 та отця-декана Зеновiя Буньо, настоятеля мiсцевого храму Верховних первоапостолiв Петра i Павла. До участi були залученi учителi християнської етики, заступники директорiв з виховної роботи, педагоги-органiзатори ЗЗСО. Розпочався захiд Молебнем до Христа Чоловiколюбця. який у спiвслужiннi з оо. Михайлом Микитою та Iваном Цiнцiруком вiдправив о.Зеновiй. Теоретична частина проводилася у парафiяльному будинку, де з духовними розважаннями в рамках проекту «Покликанi до Любовi» виступив о.Михайло. Вiд нього естафету перейняли директорка ЧНВК № 13 I.М.Катарина та учителька християнської етики цього ж навчального закладу Т.I.Бусько, якi спираючись на факти iз життя та творчої спадщини митрополита Андрея Шептицького акцентували увагу присутнiх на основних постулатах сiмейно-родинного виховання Великого духовного свiточа Української нацiї. Власним досвiдом творення духовної атмосфери у сiм’ї подiлилися дiти та батьки родин: Ващишин, Мартинович, Васько.

У другiй, практичнiй частинi зустрiчi для освiтян було проведено тренiнг «Християнськi цiнностi i повага», який провели п.Наталiя Древняк-Сарабун, учитель-методист школи Святої Софiї (м.Львiв) та сестра Георгiя. Багато цiкавого та корисного почерпнули педагоги вiд час спiлкування мiж собою та органiзаторами читань.

Складаю щиру подяку усiм, хто доклався до проведення змiстовного заходу, учасникам та гостям за щирiсть, дух єднання у велику християнську спiльноту, почуття вiдповiдальностi у справi нацiонально-духовного виховання наших дiтей.

Л.С.Хляка, методист iнформацiйно-методичного центру освiти м.Червонограда


Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi