«Афлатот» у закладах дошкiльної освiти м. Червонограда

2019-11-29

/Files/images/mtso_robota/афлатот.JPG «Афлатот» у закладах дошкiльної освiти м. Червонограда

29.11.209 на базi ЗДО ясел-садка № 17 (Пукач Надiя Iванiвна, директор; Семенюк Оксана Володимирiвна, вихователь-методист) вiдбувся мiський семiнар вихователiв-методистiв ЗДО м. Червонограда, Соснiвки та смт. Гiрник на тему «Майбутнє кожної людини у її власних руках: програма «Афлатот» - один iз шляхiв формування в дiтей дошкiльного вiку соцiальної та фiнансової грамотностi».


Привiтальним словом зустрiла учасникiв Пукач Надiя Iванiвна, директор ЗДО № 17, яка ознайомила присутнiх з впровадженням програми соцiально-фiнансової освiти дiтей дошкiльного вiку «Афлатот» у їхньому закладi.

Семенюк Оксана Володимирiвна, вихователь-методист закладу презентувала покрокову роботу з дiтьми за цiєю програмою та провела рiзноманiтнi форми роботи з учасниками за допомогою iграшки - Афлатуна – iскорки, вогника, що прилетiв з космосу i супроводжує в ходi навчання, допомагає краще вивчити права та обов’язки, навчитись правильно користуватись коштами.

Вихователi-методисти ЗДО малювали Афлатунiв за допомогою своїх долоньок, якi символiзують мiжнароднiсть проекту, дружнiсть дiтей, виготовляли «Коробки для подорожей з Афлатунчиком» для цiнних речей, будували мiсто щасливих людей (ринок, банки, адмiнiстративнi будiвлi, iншi мiсця, важливi для дiтей), показували показовi роботи в групах - iнсценiвка казки «Рiпка» на новий лад, виконували пантонiму «Угадай», танцювальнi та спiвочi елементи, якi впроваджують у роботi з дiтьми.

Вiдбувся i груповий захiд «Ярмарок Афлатуна». Пiд керiвництвом Оксани Володимирiвни (як ведучої), учасники купували солодощi, використовуючи Монетки Афлатуна.

Зеленко Любов Василiвна, методист навчально-методичного центру психологiчної служби ЛОIППО пiдкреслила, щозавдання педагога не тiльки дати об’єм економiчних знань, але й навчити правильно користуватися цими знаннями, тобто виховувати економiста, господаря, хазяїна свого життя.

Марiя Степанiвна Опришко, директор ЗДО з Оброшино Пустомитiвського району подякували присутнiм за плiдну працю за програмою соцiально-фiнансової освiти«Афлатот» та подiлилася досвiдом щодо використання програми «Афлатот» у їхньому закладi.

Поручинська Iрина Дмитрiвна, спецiалiст з дошкiльної освiти вiддiлу освiти охарактеризувала роботу ЗДО мiста за цiєю програмою.

Закус Галина Василiвна, методист IМЦО пiдкреслила ефективнiсть навчання дiтей таких складних елементiв економiки та фiнансування.

Захiд вiдбувся за планом роботи iнформацiйно-методичного центру освiти.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi