Просвітянський вечір «Крути» у Народному домі Червонограда

2019-02-01

/Files/images/Крути.jpg Просвітянський вечір «Крути» у Народному домі Червонограда

29 січня 2019 року у день 101 річниці бою під Крутами у Народному домі Червонограда відбувся просвітянський вечір пам’яті юнаків, які ціною власного життя зупинили большевицьку орду на підступах до Києва у далекому 1918 році. Цей день в історії України вшановується як день звитяги, мужності та стійкості української молоді.


На сцені учні Червоноградської гімназії відтворили хронологію подій того буремного часу творення Української Народної республіки, наголосивши на величній жертві ще зовсім юних українців. Історична довідка, проникливе поетичне слово та чудова хореографія у виконанні зразкового ансамблю «Веселинка», дуже вдало поєднали героїчні події під Крутами та безпрецидентний здвиг сучасної молоді під час Революції Гідності. Присутні у залі школярі, педагоги, воїни строкової служби та мешканці міста, затамувавши подих, сприймали кожне слово яке линуло зі сцени.

Під час заходу відбулося нагородження переможців 19-го фестивалю мистецтв «Сурми звитяги». 35 школярів та творчих колективів одержали грамоти Виконавчого комітету Червоноградської міської ради з рук начальника відділу освіти Гомонка Ігоря Івановича. 12 із них стали переможцями Всеукраїнського конкурсу.

Пам’ятаємо та навічно збережемо у своїх серцях подвиг крутян. Оптимістично прозвучали на завершення слова ведучих, «що Україні вічно бути, про Україну всім почути, бо світу це новий престол!»

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi