• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Декада історії Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12

Декада історії Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12

2019-01-17

/Files/images/chzsh12/chzch12di6.jpg Декада історії Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12

У грудні в Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12 учитель Шеремета Ірина Василівна мотивувала учнів до вивчення історії під час предметної декади.


У 5-А класі педагог захопила школярів реалізацією проекту «Нашому роду нема переводу», учні досліджували минуле своїх родин і презентували власні родові дерева. З великим трепетом та хвилюванням вони розповіли про прадідусів і прабабусь, батьків та матерів, дідусів і бабусь, братів та сестер, рідних. Школярі наголошували на тому, що прагнуть наполегливою працею примножувати здобутки своїх предків та завжди пам’ятатимуть, звідки вони родом, де їхнє коріння.

Для 8-мих класів Шеремета І.В. організувала і провела віртуальну подорож на Січ 16-го століття через Дніпровські пороги. Школярі більше дізналися про звичаї, традиції та спосіб життя козаків, брали участь в інтелектуальному конкурсі. Змагаючись, учні пригадали гетьманів, історію виникнення Запорізької Січі. Подолавши пороги-перешкоди, восьмикласники продемонстрували, що вони – зберігають і примножують національну культуру та історію.


Презентуючи проект «Русь-Україна, якою ми пишаємося», учні 7-мих класів (уч. Шеремета І.В.) здійснили історичну мандрівку, дослідили цікаві факти про князів Київської Русі, виконували ігрові завдання, пов’язані з минулим. Робота над проектом закріпила уміння школярів працювати з додатковою літературою, сформувала навички індивідуальної та командної роботи, самостійного мислення, уміння узагальнювати та систематизувати інформацію, виступати перед аудиторією, сприяла розвиткові критичного мислення учнів, вихованню почуття любові до минулого свого народу.

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi