Результативна адаптація п'ятикласників – основа успіху

2018-11-14

/Files/images/metodichna_rada/Методична рада1.jpg Результативна адаптація п'ятикласників – основа успіху

8 листопада 2018 року у Червоноградській загальноосвітній школі №12 відбулося засідання методичної ради, на якому було проаналізовано особливості адаптаційного періоду п'ятикласників до навчання в основній школі.


Заступник директора Кішак Зоряна Мирославівна змоделювала найпоширеніші труднощі, які долають учні, починаючи навчатися у п’ятому класі, презентувала результати анкетування батьків, школярів, проаналізувала успішність п'ятикласників з української мови та математики. Практичний психолог Пелипець Лілія Іванівна продемонструвала результати соціометричних досліджень, звернула увагу на рівень мотивації до навчання п'ятикласників школи, ознаки тривожності у школярів цього віку, особливості кожного класного колективу. Директор школи Свйонтек Уляна Павлівна поділилася враженнями від відвіданих уроків та від спілкування з п'ятикласниками. Учителі початкових класів Жук Наталія Ярославівна, Пшик Галина Ярославівна, Харкевич Ірина Дмитрівна, класні керівники Шеремета Ірина Василівна, Мельник Ірина Мар’янівна, Кашицька Наталія Йосипівна інформували про індивідуальний підхід у роботі з окремими школярами.

Лише спільними зусиллями класних керівників, учителів, психологічної служби, батьків можна зробити ефективним процес адаптації учнів п'ятих класів до нових умов навчання.

Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi