• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Зустріч з єпископом Сокальсько-Жовківським, преосвященним владикою Михаїлом (Колтуном) у Червоноградській загальноосвітній школі № 9.

Зустріч з єпископом Сокальсько-Жовківським, преосвященним владикою Михаїлом (Колтуном) у Червоноградській загальноосвітній школі № 9.

2018-09-28

/Files/images/chzsh9/10.jpg Зустріч з єпископом Сокальсько-Жовківським, преосвященним владикою Михаїлом (Колтуном) у Червоноградській загальноосвітній школі № 9.

28 вересня 2018 року у ЧЗШ № 9 відбулося підбиття підсумків VIII-го Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Володимира Дроцика.


Захід включав у себе духовно-музичну програму за участю дітей, освітян та інших літературних діячів, українські піснеспіви і нагородження переможців конкурсу дипломами "Лауреата Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Володимира Дроцика" в різних номінаціях (поезія, проза, книга для дітей, краєзнавство, альманахи). Цьогоріч на конкурс надійшло 30 робіт від 26-ти авторів з п'яти областей України: Херсонщини, Київщини, Житомирщини, Хмельниччини та Львівщини.

Серед лауреатів дипломом в номінації "Духовна поезія" було нагороджено єпископа Сокальсько-Жовківського, преосвященного владику Михаїла (Колтуна) за книгу "Подяку Богові возношу".

У своїй промові преосвященний владика поринув спогадами в дитинство, поділившись прикладом доброго християнського виховання своєю матір’ю, яка, незважаючи на переслідування підпільної Церкви, вже від самого малку, своєю заохотою до молитви, до читання Святого Письма та катехизму, звертала його увагу на найважливіші речі в житті - віру в Бога.

Підсумовуючи, владика заохотив всіх до того, аби розвивати закладені в нас дари, а зокрема, щоби збагнути наше найосновніше покликання до життя і цінити цей дар, розвиваючи його любов'ю та взаєморозумінням між собою.

"Вчімося жити Божим Словом... На всіх Вас закликаю Божого благословення, щоб кожен міг радіти життям та веселими ногами ступати по своїй землі"(з джерел Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ).

Кiлькiсть переглядiв: 128

Коментарi