• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Формування відповідального громадянина на уроці української літератури у Червоноградській ЗШ № 12

Формування відповідального громадянина на уроці української літератури у Червоноградській ЗШ № 12

2018-02-19

/Files/images/chzsh12/ЧЗШ 12, урок укр.літ3.JPG Формування відповідального громадянина на уроці української літератури у Червоноградській ЗШ № 12

Сьогодні в освіті відчутним є пріоритет загальнолюдських цінностей. Сучасна українська школа повинна формувати відповідального громадянина, що поважає права людини, критично мислить.


З цією метою 19 лютого 2018 року у 8-Б класі ЧЗШ №12 був проведений урок української літератури, на якому за допомогою інтерактивних вправ учитель з учнями намагалися реалізувати наскрізну програмову тематичну лінію «громадянська відповідальність». Педагог використала матеріали посібників Ради Європи у рамках Всеукраїнської програми «Демократична школа».

Учні 8-Б класу під час вивчення поезії Івана Малковича«Із янголом на плечі» розмірковували про життєве призначення людини за допомогою інтерактивної вправи«Чарівна квітка». Школярі малювали квітку і представляли її, зазначивши власні потреби.Творча діяльність дозволила їм обговорити права людини в цілому. Кожна квітка була неповторною, так само і кожна дитина є унікальною особистістю.

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi