• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Уроки української революції 1917-1918 років у Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 12

Уроки української революції 1917-1918 років у Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 12

2018-01-16

/Files/images/chzsh12/ЧЗШ№12, урок історії.2.jpg Уроки української революції 1917-1918 років у Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 12

«Сьогодні, як ніколи, важливо повертати нашому народові його ж історичну пам’ять», - зазначили десятикласники на відкритому уроці історії України, який 16 січня провела учитель Червоноградської ЗШ №12 Шеремета Ірина Василівна.


Школярі за допомогою стрічки часу хронологічно розташовували історичні події цього періоду, презентували випереджувальні дослідження про М.Грушевського, М.Міхновського, В.Винниченка, С.Єфремова, визначали внесок кожного з них в Українську революцію, аналізували Універсали Центральної Ради, працювали в групах, відповідали на проблемні запитання, переглядали презентації та відеоматеріали, узагальнювали вивчений матеріал в інформаційному гроні, провели паралелі між героями Крут та захисниками Донецького аеропорту. За допомогою технологій «Прес» та «Мікрофон» аргументували, чому подвиг крутян можна вважати символом національної честі і чому кожному важливо знати правду про історичні події в Україні.

Підсумовуючи вивчене, школярі роздумували над тим, які висновки необхідно зробити українському суспільству сьогодні, через 100 років після революції 1917-1918 років.

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi