• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках хімії, біології, фізики у Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 12.

Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках хімії, біології, фізики у Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 12.

2017-12-22

/Files/images/chzsh12/Урок біології у  7 -А.jpg Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках хімії, біології, фізики у Червоноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 12.

13, 19, 22 грудня 2017 року у Червоноградській школі № 12 учителі хімії Мацях Наталя Романівна, біології Ящишин Ірина Володимирівна і Романчук Марія Іванівна, фізики Мартинюк Людмила Олександрівна та Грица Галина Йосипівна провели у 7-А, 8-В, 9-А, 9-В класах уроки, на яких творчо використовували матеріали посібників Ради Європи у рамках Всеукраїнської програми «Демократична школа», формували громадянську та соціальну компетентності школярів.


Вивчаючи хвороби органів дихання, восьмикласники на «хмаринках-думках» самостійно висловлювали своє ставлення до шкідливих звичок, пасивного паління. Дев’ятикласники, вивчаючи швидкість хімічних реакцій, виконували вправу «Сходинки участі», працювали в малих групах. Учні 7-А класу за допомогою вправи «Дерево ідей» з’ясовували значення бактерій у природі та житті людини, а технологія «Павутинка життя» допомогла їм визначати хвороби, викликані бактеріями, та способи їх розповсюдження між людьми. У 8-В класі школярі визначали негативний та позитивний впливи на навколишнє середовище і людський організм нових альтернативних джерел енергії і висловили своє бачення щодо впливу громадськості на вирішення цих проблем у нашому регіоні. Учні 9-А класу пропонували методи захисту від шумового забруднення, аналізували випадки, де порушено права людини щодо негативного впливу шумового забруднення в побуті та на виробництві.

Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi