• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • Дебати розвивають критичне мислення школярів - відкритий урок української мови у Червоноградській ЗШ №12

Дебати розвивають критичне мислення школярів - відкритий урок української мови у Червоноградській ЗШ №12

2017-03-06

/Files/images/chzsh12/ЧЗШ №12 Урок укр.мови 3.JPG Дебати розвивають критичне мислення школярів - відкритий урок української мови у Червоноградській ЗШ №12

23 лютого 2017 року у ЧЗШ №12 відбувся відкритий урок української мови з розвитку зв'язного мовлення «Твір-роздум (підготовча робота) з елементами дебатних технологій», який провела Цьох Оксана Богданівна.


Учні 10 класу удосконалювали навички логічного, критичного мислення, уміння чітко висловлювати й аргументовано відстоювати власну думку, робити висновки, порівняння; на основі вивчених літературних творів узагальнювали причини еміграції українців; розвивали мовлення (усне і писемне). Десятикласники готувалися до написання твору-роздуму на тему «Чи можна вважати патріотом людину, яка виїхала за межі України у скрутний для неї час?». Під час підготовки повторили правила ведення дебатів, зробили словникову роботу, переглянули відеокліп «Моя Україна». Учні в групах «Емігранти» та «Жителі України» формулювали тези, аргументували свою думку, наводили цікаві приклади. Старшокласники писали роздуми-мініатюри на запропоновану тему.

Учні навчилися будувати власні критичні висловлювання (роздум), давати оцінку суспільним і мистецьким явищам; усвідомлювати свою належність до народу, нації.

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi