Відкритий урок історії в Червоноградській школі № 12

2017-02-14

/Files/images/chzsh12/ЧЗШ№12, урок історії3.jpg Відкритий урок історії в Червоноградській школі № 12

«Творячи національну державу, мусимо розуміти сучасне, а це не можливо без знання своєї минувшини», - стверджували учні 9-В класу на відкритому уроці історії України, який провела вчитель Мацьків Лідія Іллівна.


Працюючи у групах, дев’ятикласники з’ясовували суть фінансової, шкільної, судової, цензурної, міської, військової реформ у другій половині 19 століття в Україні, яка була розділена між Австрійською та Російською імперіями. Учні висловлювали своє ставлення до змін, що відбувалися, доповнювали відповіді своїх однокласників, аналізували, порівнювали. Зрозуміти причини реформ допоміг школярам перегляд відеофільму, Учні самостійно з’ясували суть поняття «реформа», порівняли своє визначення із формулюванням словника, проводили паралелі зі всесвітньою історією, сучасністю та правознавством.

Підсумовуючи вивчене, дев’ятикласники відповіли на проблемне питання: «Правильно чи помилково стверджувати, що реформи адміністративно-політичного управління суттєво покращили умови життя українців у другій половині 19 століття?».

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi