• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • У пошуках успішного вирішення освітянських проблем у місті Червонограді

У пошуках успішного вирішення освітянських проблем у місті Червонограді

2016-06-23

/Files/images/metodika/DSC03541.JPG У пошуках успішного вирішення освітянських проблем у місті Червонограді

Директор школи. У цьому словосполученні стільки всього закладено! Професіонал, науковець, фахівець, лідер, менеджер, господарник, організатор… Цей перелік можна ще і ще продовжувати. Саме від першої особи у школі дуже багато залежить щодо формування іміджу закладу як сучасного, конкурентоспроможного навчального середовища, що надає якісні освітні послуги. У пошуках успішного вирішення освітянських проблем, з метою обміну досвідом щодо організації навчально-виховної діяльності був організований міжобласний семінар директорів навчальних закладів міст Червонограда та Володимира-Волинського на тему «Імідж як ресурс інноваційного розвитку навчального закладу».

15 червня керівники навчальних закладів нашого міста мали можливість ознайомитися із системою освітньої діяльності на теренах сусідньої Волині, відвідавши колег із Володимира Волинського. Найперше хочеться відмітити теплу, гостинну атмосферу зустрічі. Нас зустріли і привітали керуюча справами виконкому Володимир Волинської міської ради Наталія Прогонюк та в.о. начальника міського управління освіти В´ячеслав Петрук. До знайомства з системою освіти нам запропонували як дошкільні, так загальноосвітні і позашкільні заклади міста, у які нас гостинно супроводжували в.о. начальника міського управління освіти В´ячеслав Петрук та заступник начальника управління освіти Анна Кузьмяк. Першим щирими дитячими привітаннями і дзвінкоголосим співом нас зустрів ДНЗ №7.

Директори відвідали Володимир-Волинську загальноосвітню школу №5 та гімназію ім. О.Цинкаловського. Побували у міському спорткомплексі «Олімп». Показові виступи юних гімнасток-художниць не залишили нікого байдужими. Юні таланти зірвали шквал щедрих оплесків, які заслужили своєю майстерністю.

У формі живого спілкування директори навчальних закладів Червонограда та Володимира Волинського мали можливість ділитися досвідом роботи, черпати ідеї, взаємно збагачуватись успіхами і напрацюваннями, виробляти напрямки вирішення проблемних питань, обговорювати наболіле. Усіх учасників семінару з Червонограда цікавили відносини керівників установ із управлінням освіти та міською владою. Приємно вразив нас рівень комунікації та високий рівень фінансування закладів освіти та осучаснена матеріально-технічна база.

Ось окремі риси освіти сусіднього з нами міста: навчальні приміщення оснащені сучасною технікою (мультимедійні комплекси, плазмові телевізори і комп’ютери для демонстрування учням навчального матеріалу). Шкільні лабораторії забезпечені необхідними реактивами для проведення навчальних дослідів і практичних робіт. Розпорядженням міського голови Володимира-Волинського заборонено збір батьківських коштів на ремонт закладів освіти. Всі витрати на утримання навчальних закладів фінансуються з бюджету. Відповідні рішення приймає Володимир-Волинська міська рада, яка, за словами керуючої справами виконкому Наталії Прогонюк, пріоритетною галуззю у місті визначила освітню галузь. У кожному з навчальних закладів окрема бухгалтерія. За словами директорів навчальних закладів, які нам вдалося відвідати, на ремонтні роботи кожен із закладів отримує понад мільйон гривень у рік. Харчування організовують підприємці-переможці тендерів, які організовують самі заклади.

Доповнила приємні враження від перебуванні у волинян екскурсія містом, яку провела провідний науковий співробітник музею, завідувач фондами Олена Черенюк. Учасники поїздки відвідали Собор Різдва Христового.Особливо вразив нас візит у підземелля Собору. Далі маршрут пролягав містом від костелу Іокима та Анни до Успенського Собору та Василівської церкви. Всі були захоплені красою і можливістю доторкнутися до багатовікової історії.

Щира подяка за високий рівень організації семінару директору ЧНВК №10 Віктору Миколайовичу Лапію та волонтеру, підприємцю, голові Громадської ради при Володимир-Волинському міськвиконкомі, колишньому освітянину Роману Мартинюку. Саме завдяки їх ініціативі і стала можливою плідна зустріч керівників освітніх закладів. Сподіваємось на її продовження на теренах Червонограда.

Богдана Красільчук, директор Інформаційно-методичного центру освіти м.Червонограда


Кiлькiсть переглядiв: 140

Коментарi